Professorat


Direcció:


Marc Parés, Doctor en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2006), Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració (2004) i Llicenciat en Ciències Ambientals (2001) per la mateixa universitat. Ha estat investigador post-doctoral a la School of Environment and Development de la Universitat de Manchester (2007-2009). Actualment és coordinador del Grup de Recerca en Participació Ciutadana i Moviments Socials de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), membre del Grup de Recerca en Aigua, Territori i Sostenibilitat i professor del Departament de Geografia de la UAB. Ha realitzat diverses publicacions en l’àmbit de la participació ciutadana, entre les que destaca el llibre Participación y Calidad Democrática editat per Ariel l’any 2009.

Ponents:


Òscar Rebollo Izquierdo, professor de sociologia a Universitat Autònoma de Barcelona i membre de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB. És expert en temes de participació ciutadana i desenvolupament comunitari. Ha coordinat processos participatius a Sabadell (priorització del pressupost d’inversions) Esparreguera (Pla Estratègic i Integral) i Sant Feliu de Llobregat (Sant Feliu Ciutat en Congrés), entre altres. Ha participat en nombrosos congressos i seminaris i ha publicat diverses publicacions sobre aquests temes. És autor de la Guia Operativa d’Acció Comunitària editada per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2009.

Jordi Bonet Martí, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona des de l’any 2011 i president de l’Asociació de Veïns del Casc Antic des de l’any 2009. És també recercador de l'àrea d'exclusió de l’IGOP i professor associat del Departament de Mètodes d'Investigació i Diagnòstic en l'Educació de la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat en diferents publicacions sobre ciutat, exclusió social, feminisme i anàlisi de xarxes socials. Entre elles, Barcelona Marca Registrada un model a desarmar, Producta 50, Fragilidades Vecinas, Estado de Wonderbra. Entretejiendo narracciones feministas.
 
Pau Mas Codina, coordinador de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE, de la qual és membre tant del Consell Redactor com del Consell Acadèmic. És professor de la Universitat Ramon Llull i ha realitzat diverses publicacions sobre participació política i associacionisme. És autor, entre d’altres, del treball La desafecció política i els reptes del tercer sector. Revolució associativa.

Fernando Pindado Sánchez, expert en polítiques públiques i associacionisme. Ha realitzat diversos treballs sobre el món associatiu i és autor, entre d’altres, del llibre La participación ciudadana es la vida de las ciudades publicat per Ediciones del serbal l’any 2008. Va presidir l'Associació de Veïns de Ciutat Meridiana (Barcelona) i va ser cap de recursos humans i cap d'organització a l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. Entre el 2004 i el 2010 ha estat subdirector general de Participació en l'Àmbit Local de la Generalitat. És també professor de postgrau a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Girona. Ha estat també secretari de la Comissió Tècnica de Participació de la Federació de Municipis de Catalunya i Director del Centre d'Estudis i Recursos Veïnals de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya.

Montse Fernández García, investigadora de l'Observatori del Tercer Sector. És llicenciada en Sociologia, graduada en Ciències Socials i diplomada en Estadística per la UAB. Té experiència en el tercer sector, principalment en l'àmbit de l'oci educatiu i de la integració de persones amb discapacitat. També ha estat col:laboradora d'estudios de prospecció de les necessitats socials per a diferents municipis de la província de Barcelona. A nivell internacional ha participat en el Projecte “Educação e Cidadania” desenvolupat en Passo Fundo (RS, Brasil). En aquests moments està participant en dues investigacions de l'OTS: l'elaboració del Llibre Blanc del Compromís Social per l'Educació, i en el Mapa d'Entitats Juvenils de Catalunya.

Carola Castellà Josa, llicenciada en Sociologia per la UAB (1998) i Diplomada en Estudis Avançats (DEA) pel Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB (2009). Així mateix, ha realitzat els estudis de: Màster en Pensar i Governar les Societats Complexes per la UAB (2009) amb la tesina “Participació i qualitat democràtica: proposta de criteris de qualitat en l’anàlisi de processos de participació local a Catalunya”; Postgrau en Participació i Desenvolupament Sostenible, UAB (2000); i, Màster en Economia Social i Direcció i Administració d’Entitats Sense Ànim de Lucre, UB (1999). Actualment, és doctorand en Ciències Polítiques a la UAB.

Xavier Sabaté Rotés, llicenciat en ciències ambientals per la UAB (2001), postgraduat en espais naturals protegits (2002) i DEA (Màster oficial) de Geografia Física per la UdG (2009). És membre de la consultora Espai Tres, consultora que dissenya i ofereix eines per implicar les institucions públiques, les entitats del tercer sector, les empreses i la ciutadania en una gestió més responsable de l'entorn natural, rural i urbà i és autora, entre d’altres, dels Plans de Participació de la Xarxa de Custodia del Territori i del Bicicleta Club de Catalunya.
 
Mireia Juan Badia experta en l’estudi i la dinamització de la participació interna de les entitats. Ha treballat per la Fundació Pere Tarrés i és autora, entre d’altres, de les publicacions La comunicació interna a la nostra entitat i La participació interna a les entitats editades per aquesta Findació.

Toni Llotge Millet, coordinador de l’Ateneu Popular 9Barris, entitat que ha realitzat recentment un Pla de Participació amb el finançament de la Generalitat de Catalunya.

Jordi Fosas Colomer, president del Cercle de Culltura Tradicional i Popular Morboleny, entitat que ha realitzat recentment un Pla de Participació amb el finançament de la Generalitat de Catalunya.

Ruben Martínez Moreno co-fundador i membre de ZZZINC, una plataforma formada per comissaris, periodistes, professors universitaris, investigadors independents i productors culturals. que desenvolupa projectes centrats en la innovació en cultura i serveis d'assessoria i consultoria. Actualment treballa en la investigació col·lectiva 'Empreses del procomú' allotjada en el Laboratori del Comuns Medialab Prado. També és professor i consultor en el "Postgrau en Innovació cultural: arts, mitjans digitals i cultura popular" de la UOC i del mòdul "Polítiques Culturals" al Màster en Art Actual: Anàlisi i Gestió" de l'IL3-UB. Ha treballat com a consultor i assessor per a diferents institucions i ha col·laborat en publicacions com Innovación en cultura: una aproximación crítica a la genealogía y usos del concepto.

Alèxia Cumplido Prat, llicenciada en Ciències Ambientals i Màster en Participació i Polítiques Locals per la Universitat Autònoma de Barcelona. És la Secretària Tècnica de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, on ha desenvolupat i posteriorment implementat la seva Memòria de Recerca de Final de Màster sota el títol La Participació Interna a les Associacions: proposta per fomentar la participació a la Societat Catalana d’educació Ambiental.

José Luis Izquieta Etulain, professor del Departament de Sociologia i Treball Social de la Universidad de Valladolid. Imparteix docència en diversos màsters i postgraus. És professor de l'assignatura “Participación ciudadana, voluntariado y Tercer Sector” y ha participat en diverses recerques sobre participació ciutadana, associacionisme i voluntariat.

Juan Maria Prieto Lobato professor del Departament de Sociologia i Treball Social de la Universidad de Valladolid. Imparteix docència en diversos màsters i postgraus. És professor de l'assignatura “Participación ciudadana, voluntariado y Tercer Sector” y ha participat en diverses recerques sobre participació ciutadana, associacionisme i voluntariat.